Curlingskor

Curlingskor är inget man ser ofta i en vanlig skoaffär. De har bara ett användningsområde och det är just inom sporten curling. Här behöver man speciella skor som kan glida fram längs isen när man ska försöka hamna så nära mitten som möjligt med sitt stenklot. Men vad är det för speciellt med dem?

Skornas funktion och material

Curlingskor är ofta tillverkade av tyg eller läder. Om man håller på med curling är det vanligast att man har ett eget par skor som man använder. Skorna är lite annorlunda än vanliga skor eftersom den ena sulan är gjord av sandpappersliknande material medan den andra är mycket platt och glider lätt på isen.

Var kan man köpa curlingskor?

Om man vill börja med curling kan man ofta låna skor till en början. Vill man fortsätta med sporten är det dock bra att köpa ett eget par skor som kan formas efter ens egen fot. När man söker curlingskor är det ingen idé att gå till sin vanliga skoaffär. Dessa har vanligen inte sådana skor hemma. Det bästa är att gå till en riktig sportaffär eller till sin ishall.

 

Curling med riktiga skor

Med ett par riktiga curlingskor blir spelandet roligare och enklare. Med ett par skor som sitter skönt på foten och som är inslitna precis efter användarens fot blir det bekvämare att använda skorna längre stunder. Har man ett par egna skor behöver man inte oroa sig för att någon ska ta sönder dem eller för att skorna ska vara borta när man kommer till ishallen.