Mjölby curling

0

Curling! Denna härliga sport som är älskad av många. Så, vad är curling kanske du undrar? Curling är en sport som spelas på is med granitstenar som kan väga max 20 kilo. Du spelar i lag om 4 personer. Spelet går ut på att skjuta fram stenen över isen och in i målet. Vinner gör det laget som är närmast centrum i målet.

Curling, sporten där stenarna ska glida över isen!

Vad går sporten som Mjölby curling tränar ut på, egentligen? Jo att granitstenarna som ditt lag har kommer närmast center av målet. Hur då funderar du? Jo när du startar din granitsten och släpper den, ska dina lagkamrater med hjälp av kvastar som de använder för att “sopa” banan, styra den så exakt in i målet det bara går.

Du får använda sopkvast

Så varför curling? All lagsport stärker dig som person när du samarbetar med andra och gemensamt ser att träningen gör att ni tillsammans når framgång. Socialt så är det toppem att lära känna nya människor och få en hobby att syssla med på fritiden är alltid bra. Vi människor är sociala av naturen och tycker om att umgås med andra.

Curling, lagsporten som innebär sopkvast och is!

Curling, en lagsport som innebär att både samarbeta med dina lagkamrater men även att kunna sopa fram dig till målet. Du får glida fram över isen och gemensamt med ditt lag når ni framgångar. Tänk vad en sopkvast, en granitsten och ett lag kan göra för skillnad? Istället för att spela det på din surfplatta, gå med i Mjölby curling.