Svenska curling serier online

Sverige har i curlingsammanhang haft flera framgångar. Vem minns inte Lag Norberg med Anette Norberg som lagkapten. Under sin aktiva tid tog laget många medaljer, bland annat två OS-guld. Curling är en lagsport som spelas på is. Laget består av fyra personer som kallas ettan, tvåan, trean och fyran; en av dem spelar stenen, en dirigerar var stenen ska spelas och de övriga sopar vid behov. Vem som utför de olika uppgifterna varierar under spelets gång. Spelet går ut på att få sina stenar närmare boet än motståndarnas. Det laget som har sin sten närmast mittpunkten i boet när alla stenarna är utspelade vinner.

Spela i lag eller individuellt?

Det finns flera olika tävlingar inom curling beroende på spelarnas ålder, kön, funktionsvariation och erfarenhet. En del av dem som till exempel Junior-SM och SM Oldgirls/Oldboys är det bara att betala anmälningsavgiften till om man uppfyller ålderskravet om man vill att ens lag ska vara med. Vinner man en SM-tävling i sin kategori får man sedan kvala till VM. Är man intresserad av att börja spela eller gå och titta på en match finns det flera lokala klubbar runt om i landet man kan kontakta.

Vill man inte ingå i ett lag kan man istället spela individuellt i något som heter figurspel. Då spelar man åtta bestämda uppgifter som till exempel kan vara att lägga in en sten i boet eller lägga upp en gard som hindrar andra stenar. Det spelas fyra stenar per uppgift och man kan få max tre poäng per sten vilket ger sammanlagt max 96 poäng. Rekordet i figurspel ligger på 90 poäng och sattes av en man från Gävle.

Serier som spelas inom curling

Precis som det mesta annat kan man hitta fakta om curling på internet. Där går det bland annat att hitta mer fakta om hur spelet går till och dess regler. Det går också att hitta information om de olika klubbarna som finns runtom i landet och hur man kan göra för att gå med i dem. Har man aldrig provat på att spela curling tidigare anordnar flera klubbar prova på-dagar då och då. Det är bara att leta upp sin lokala klubb och se om den anordnar något sådant, annars kan man säkert kontakta dem och fråga om man kan få komma och hälsa på.

Curling är en spännande sport att titta på, både på tv och live. Inget slår spänningen som uppkommer när en väldigt jämn match ska avgöras. Det anordnas flera olika tävlingar i Sverige, som man kan gå och titta på om man vill, inom olika åldersgrupper och svårighetsgrader. Via Curlingförbudets hemsida kan man hitta information om när olika serier ska spelas och vart man kan gå för att se dem. Är det lokala serier kan man också därifrån klicka sig vidare in till de lokala klubbarnas sidor där man kan hitta mer info om det.

 

Den spännande sporten curling

Curling är en spännande sport som kräver precision och laganda. Det är en sport som det går bra att utöva oavsett ålder och funktionsvariation. Det spelas årligen flera olika serier i Sverige beroende på ålder, kön och erfarenhet. Är man intresserad av att lära sig mer om dessa är Svenska Curlingförbundets hemsida den bästa att besöka. Där kan man läsa om de olika serierna och när de spelas samt klicka sig in på de lokala klubbarnas sajter för att hitta information om lokala serier som spelas.